به گزارش نماینده به نقل از تسنیم، رئیس سازمان محیط زیست اعلام کرد، با توقف تولید بنزین پتروشیمی و واردات بنزین تعداد روزهای پاک پایتخت در نیمه نخست امسال به سه برابر افزایش یافت.
قطعاً با توجه به آنچه که سازمان محیط زیست اعلام کرده بود نباید به این زودی شاهد وضعیت ناسالم در کلانشهر تهران باشیم، اما طبق گفته معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران، به دلیل غلظت آلایندهها، هوای دیروز و امروز پایتخت برای گروههای حساس از جمله کودکان، سالمندان، بیماران تنفسی و قلبی در شرایط ناسالم قرار دارد.
مقامات دولتی از رئیس جمهور تا وزارتخانهها و سازمانهای مرتبط تأکید دارند که کاهش آلایندگی هوای تهران نتیجه حذف تولید بنزین پتروشیمی و واردات دوباره بنزین آن هم با استاندارد یورو۴ است اما گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نشان میدهد که کیفیت بنزین پتروشیمی مطابق با استاندارد بود و بنزین وارداتی بر خلاف آنچه که سازمان محیط زیست و وزارت نفت عنوان میکرند، استاندارد یورو۴ را نداشت.
از سوی دیگر طبق این گزارش بنزین پتروشیمی در شهر تهران توزیع نشده بود که حذف آن منجر به بهبود کیفیت هوای تهران شود. تحقیقات کمیسیونهای تخصصی مجلس بر روی کیفیت بنزین پتروشیمی، وارداتی و تولید داخل، نتیجهای جز رد ادعاهای سازمان محیط زیست در این زمینه نداشت و همین موضوع نیز موجب شد، طرح تحقیق و تفحص از بنزین وارداتی در مجلس کلید زده شود.
کارشناسان محیط زیست معتقدند که بالا بودن حجم آلایندگی هوای تهران به عوامل مختلفی مرتبط است که مطابق نبودن استاندارد خودروهای تولید داخلی با استاندارهای یورو۴، بخاری و موتورخانههای غیر استاندارد و استفاده از گازوئیل در نیروگاهها و صنایع از مهمترین این عوامل است.
پیشبینی میشد که با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، دریافت گاز صنایع و نیروگاهها محدود شود و در مقابل مصرف گازوئیل در این دو بخش افزایش یابد. همین امر قطعاً روزهای ناسالم را در فصل سرد افزایش خواهد.
اگرچه توزیع بنزین یورو۴ تولید داخل در تهران و چند کلانشهر دیگر تا حدودی توانست آلایندگی این کلانشهرها را کاهش دهد اما بازگشت روزهای ناسالم پایتخت گواهی میدهد که بنزین در مقابل سایر آلایندههای این کلانشهر کمترین نقش را داشت؛ این یعنی سازمان محیط زیست مدت زمان زیادی، از عوامل اصلی آلایندگی هوا غفلت کرده و تمام توان خود را معطوف به اثبات یک ادعای سیاسی کرده است.
نظر شما